Verhuistips: Koelkast - Wasmachine - Kluis - Piano - Aquarium

Wasmachine verhuizen?

Wilt u een wasmachine verhuizen? Aan de hand van dit stappenplan kunt u uw wasmachine verhuisproof maken. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van de wasmachine. Wanneer blijkt dat de wasmachine te groot is voor het smalle trapgat of te zwaar is, kunt u gebruik maken van onze verhuislift. U kunt dan de wasmachine verhuizen door gebruik te maken van een (zolder)raam. In de meeste gevallen is dit niet nodig en kan de wasmachine worden verhuisd door deze voorzichtig omlaag of omhoog te brengen.


Uw wasmachine verhuizen in enkele handige stappen

Trommelbescherming bevestigen

Een wasmachine verhuizen vergt extra bescherming. Zo is het noodzakelijk om de trommelbescherming te bevestigen wanneer u de wasmachine wilt verhuizen. U kunt de trommel vastzetten door gebruik te maken van bouten of ijzeren stangen. Dit zorgt ervoor dat de trommel niet in beweging kan komen tijdens het verhuizen. Dit voorkomt evenals dat er geen beschadiging aan de binnenzijde van de trommel op zal treden. Anders bestaat de kans dat de wasmachine niet meer bruikbaar is op de nieuwe bestemming. Wanneer wij een wasmachine verhuizen gaan we zorgvuldig na of de bescherming op de juiste manier is aangebracht, zodat u daar zelf zo min mogelijk omkijken naar heeft.

Wasmachine inwikkelen

Wanneer u de trommelbescherming heeft bevestigd, kunt u de wasmachine verhuizen door deze in te wikkelen in een stuk stof of plastic. Dit zorgt ervoor dat het eventueel stoten of schuren met de wasmachine niet meteen tot schade zal leiden. Bovendien maakt u eventuele schade aan wanden en meubels minder waarschijnlijk tijdens het verhuizen van uw spullen.

Samen de wasmachine verhuizen

Heeft u geen ervaring met een wasmachine verhuizen? Een wasmachine kent een behoorlijk gewicht door het tegengewicht dat aanwezig is om de wasmachine op zijn plaats te houden. Een wasmachine is een zwaar meubelstuk, waardoor het zeer onverstandig is om dat alleen te verhuizen. In plaats daarvan is het verstandiger om samen de wasmachine te verhuizen om het gewicht te verdelen. Daarnaast zijn er hulpmiddelen beschikbaar zoals de Grippy en de Stairmobil die het gemakkelijker maken om de wasmachine goed vast te pakken en op een goede manier op te tillen.

Boven- of achterkant demonteren

Heeft u nog steeds moeite met het verhuizen van de wasmachine? Dan kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om de boven- of achterkant los te maken. U zorgt er daarmee voor dat u toegang krijgt tot het betonnen gewicht, waardoor de helft van het gewicht los zal komen. U kunt de wasmachine dan in twee delen naar beneden of weer naar boven brengen, zodat dit minder problemen met zich mee zal brengen.Lukt het verhuizen van de wasmachine niet zelf?

Wilt u de wasmachine verhuizen maar is het stappenplan te ingewikkeld? Hoogstad verhuisliften wilt u graag helpen. Wanneer u een verhuislift wilt huren voor het verhuizen van een wasmachine heeft u genoeg aan onze snelservice.
Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.


Neem contact op

Klik hier
Verhuislift aanvragen
Call Now ButtonDirect Bellen